Voor een veegmachine een maai-laadwagen of een vertikuteermachine heeft SCHOUTEN een degelijke machine in het programma.

Phoenix

De Phoenix PX1802 veegmachine is ontworpen voor het vegen en verzamelen van gemaaid gras, blad en restvuil op diverse soorten terreinen zoals sportvelden, speelweiden en golfbanen. De machine heeft een robuuste aandrijflijn, is voorzien van een hydraulisch instelbare dissel en een grote inspectieklep om toegang tot de rotoren te verkrijgen.

De veegunit van de Phoenix PX1802 bestaat uit twee rotors. Op de onderrotor zitten vier duurzame kunststof borstels gemonteerd om het product op te vegen. De bovenrotor heeft flexibele windvleugels, die zorgen voor een zuigende werking. Hierdoor wordt het product van de onderrotor overgenomen en in de opvangbak getransporteerd. De wielstellen van de Phoenix veegmachines zijn gebouwd volgens het pendelprincipe. Hierdoor wordt onder alle omstandigheden de bodemaanpassing geoptimaliseerd. Deze wielstellen voorkomen, mede door de grote wielen, insporing, bodem- en grasmatbeschadiging.

De Phoenix PHK1803 heeft een onafhankelijk opgehangen veeg- of maaiunit. Hierdoor is deze machine uitermate geschikt voor golvende terreinen.In de Phoenix PHK1803 kan naar keuze een veegunit of een maaiunit gemonteerd worden. De onafhankelijk opgehangen veeg- of maaiunit zorgt zowel in de rijrichting als ook in de breedte voor een uiterst egale en rustige werkgang.

De veegunit van de PHK1803 is uitgerust als dubbelrotorsysteem en bestaat uit een onder rotor met vier duurzame kunststof borstels. In tegenstelling tot de PX1802 heeft de PHK1803 een transportrotor welke voorzien is van windlepels. Dit om de grote voorraadbak goed te kunnen vullen. Tevens hebben deze windlepels een materiaal verkleinende functie.
Als de PHK1803 voorzien wordt van een maaiunit kan deze machine ingezet worden voor het maaien van grasvelden, maar ook voor bladruimen, snoeiresten verkleinen en alle andere denkbare maai en ruim werkzaamheden. Ook dan is de excellente bodemaanpassing gewaarborgd. De brede bladvormige maaimessen garanderen maaiwerk van uitstekende kwaliteit en hoge capaciteit.
Met de PHK1803 bestaat de mogelijkheid om te kippen tot en met een hoogte van 2,1 meter, waardoor ook op een composteringshoop of in een container goed gestort kan worden. Door het hefjuk met parallellogramsysteem, kan op elke gewenste hoogte afgekipt worden. Door deze constructie blijft een deel van het lastgewicht tijdens het kippen voor de wielas dus op het trekkende voertuig liggen. Dit samen met de zeer compacte bouwwijze maakt van de Phoenix PHK1803 een uiterst flexibele, wendbare en multifunctionele machine

 

Panda

De Panda maai-laadcombinatie is een zeer degelijk gebouwde machine voor het maaien, verkleinen en verzamelen van gras en alle soorten begroeiingen op diverse terreinen. De machine is tevens inzetbaar voor het verzamelen van blad, snoeihout, slootvuil, zwerfvuil etc. De maairotor met zware maaimessen zorgt voor een egaal maaibeeld en een snelle uitwerp in de verzamelbak. De verzamelbak is uitgevoerd als hoog losser en kan op elke gewenste hoogte geledigd worden. Door de stabiele en zware bouwwijze kan de machine het hele jaar ingezet worden op sportterreinen, speelweiden, golfbanen maar ook in de reinigingsdiensten en openbare werken.
Standaard is de Panda is uitgerust met een trekdissel welke voorzien is van een verstekcilinder. Deze verstekverstelling biedt de mogelijkheid om de machine buiten het tractorspoor te laten werken. Zo kunnen hindernissen zoals bomen, bermpalen etc. moeiteloos genomen worden. De Panda P1404 is de kleinste in de serie met een maaibreedte van 1.40mtr. en een bakinhoud van ca. 4m³. De compactheid van dit model maakt hem zeer geschikt voor het werk op plaatsen waar weinig ruimte is en nauwe doorgangen zijn.

De Panda P1806 en P1806S is de grootste uitvoering in de Panda range. Deze machines hebben een maaiunit met werkbreedte van 1.80mtr en een voorraadbak van ca. 6.5m³ De robuuste bouwwijze, zware maaiunit en grote wielen maken van deze Panda een echte capaciteit-machine, geschikt voor het zwaardere werk.
De Panda P1806S heeft een frameconstructie met een side-shift incl. correctiecilinder in de trekdissel. Deze side-shift uitvoering heeft zijn grote voordeel t.o.v. een normale verstekuitvoering in de zijdelingse verstelling van de maaiunit. Hierdoor kan bij bermonderhoud de insteek van het talud gemaaid worden zonder te dicht met tractor en wagen aan de slootkant te komen.

 Faunus

De Faunus maai-laadcombinatie is specifiek ontworpen voor het grotere werk. Door de grote doorlaat en over gedimensioneerde maaiunit met zeer grote rotoras heeft de machine een geweldige capaciteit zelfs onder de allerzwaarste omstandigheden. Zijn grote bakinhoud met zwaar onderstel semi-hoogkippende bak, maken hem bijzonder geschikt voor het werk in de aannemerij, wegbermbeheer of op grote projecten. Standaard is de Faunus voorzien van side-shift met correctiecilinder op de trekdissel om in alle gevallen uw maaiwerk snel en goed te kunnen uitvoeren.

 

Rabbit

Schouten Rabbit verticuteermachines zijn ontworpen om de viltlaag op uw sportvelden, golfbanen en recreatiegebieden te verwijderen. Het natuurlijke groeiproces van gras wordt vertraagd wanneer een viltlaag van afgemaaid gras, dode wortels en mos zich tussen het gras opbouwt. Daarom is het nodig dat de grasmat regelmatig geverticuteerd wordt.
De Rabbit R1825 is een verticuteerunit voor directe aanbouw aan de veegmachine Phoenix PX1802. Hierdoor kan in één werkgang geverticuteerd en opgeveegd worden. Snelle en eenvoudige op- of afbouw is mogelijk zonder gebruik van gereedschap of aanpassingen aan de basismachine. De verticuteer is traploos in hoogte verstelbaar. Door vaste stermessen wordt een effectieve en intensieve werking gerealiseerd.

De Rabbit RD1825 is in de basis dezelfde machine als de R1825. Deze machine heeft echter een driepunts uitvoering voor directe aanbouw achter de tractor.

De Rabbit RD2335 is een driepunts verticuteerunit voorzien van messen met een diameter van ø350mm en een mesafstand van 40 of 50mm.
Het sterk geconstrueerde frame en de 2 zijdige mechanische aandrijving zorgen voor een lange levensduur. De machine is voorzien van een frontrol waarmee de werkdiepte wordt afgesteld tot max 50mm. De verticuteermessen zijn spiraalgewijs op de zeskantas gemonteerd voor een rustige en effectieve werking.

De Rabbit RD2330 heeft hetzelfde frame en aandrijfcomponenten als de RD2335. Echter zijn de vaste stervormige messen vervangen door een rotor met slingermessen. De werkdiepte is maximaal 15mm en de capaciteit vele malen groter doordat de rijsnelheid hoger ligt.

Heeft u vragen over dit programma?