Kleine ruimtes, moeilijke aanrijroutes, verschillende ondergronden en werken op smalle paden zijn vaak dingen die we tegen komen op begraafplaatsen. Hierdoor is het wenselijk dat er een product wordt geleverd wat past in het werkgebied waar het wordt ingezet. Wij als importeur van Hansa machines kunnen u hier in diverse producten aanbieden.

APZ 131

 • Eenvoudig te bedienen met olie voor gestuurde bedieningselementen
 • Cabine met schuifdeur, optioneel
 • Mogelijkheid tot enkelspoor
 • Krachtige 4 cilinder Kubota motor
 • Moeiteloze spoorverstelling, ook mogelijk tijdens het rijden
 • Stabiel in alle opstellingen

 

De APZ 131 is een handgestuurde kraan met 3 wielaandrijving, traploos instelbare rijsnelheid van 0-6 km/h. Zowel vooruit als achteruit, wat de kraan zeer mobiel maakt

Een ruime cabine, met goed rondom zicht, kachel en ventilatie geven de chauffeur een prima werk omgeving.

De carrosserie van de APZ 131 is zo gebouwd, dat nauwkeurig werken mogelijk is. Zo blijft de bovenwagen namelijk binnen het spoor van de kraan tijdens het draaien.

Het apart afstempelen van de steunpoten geeft een zeer goede stabiliteit in elke positie. Een hydraulische niveau regeling is mogelijk waardoor werken op hellingen en oneffen terrein mogelijk is.

We kunnen u ook een aanhanger aanbieden die zo is geconstrueerd dat laden en lossen zeer eenvoudig is en weinig moeite kost.

 

 

APZ 331

 • Makkelijk toegang voor onderhoud
 • Ergonomische cabine
 • Olie voor gestuurde bedieningselementen
 • Krachtige vier cilinder Deutz motor
 • Load-Sensing werk hydrauliek
 • Grote draaikrans 950mm Ø

 

De APZ 331 kenmerkt zich door zijn flexibiliteit op kleine ruimtes als zelfrijder.

Door innovatieve technologie toe te passen kunnen we een met de APZ 331 een bedieningsvriendelijke kraan aanbieden. De kraan beschikt over olie voor gestuurde bedieningselementen die het de chauffeur eenvoudig bedienen van de kraan mogelijk maakt. De ruime cabine, open te zetten voorraam en schuifdeur bieden veel comfort.

Kenmerkend voor de APZ 331 is de over bemeten draaikrans met een diameter van 950mm. Die de chauffeur een optimale zwenkbelasting bij het zwenken garandeert.

De kraan wordt serie matig met load-sensing werkhydrauliek gebouwd. Dat maakt een brandstof besparing tot 35% mogelijk.

De APZ 331 is uitgevoerd met hydraulische remsysteem bestaand uit twee circuits en beschikt over een last afhankelijke remkracht regeling.

De kraan beschikt over een sterke twee schalen grijper, deze zijn in diverse uitvoeringen mogelijk.

 

APZ 531

 • Volledige geveerde onderwagen
 • Makkelijke toegang voor onderhoud
 • Ergonomische cabine
 • Olie voor gestuurde bedieningselementen
 • Sterke Iveco motor met 150 PK
 • Load-Sensing werk hydrauliek
 • Grote draaikrans – 950 mm Ø
 • Seriematig dodehoek assistent
 • 40 km/h transport snelheid
 • Hydrostatische rijaandrijving

 

De APZ 531 en APZ 531H is een product dat door jarenlange ervaring gezamenlijk met onze klanten gegroeid is. Ontwikkelingen en noviteiten zullen uw dagelijkse werkzaamheden met onze producten vereenvoudigen.

Het verschil tussen de APZ 531 en APZ 531H is dat de H uitvoering is voorzien van een contragewicht waardoor korte afstempeling mogelijk is. Terwijl bij de APZ 531 de kraan voorzien wordt van langere telescopische afstempeling.

Kenmerkend voor de 531 kranen is permanente vierwiel aandrijving die ook onder zware bodem omstandigheden mobiliteit garandeert. Wat ook zijn aandacht verdient is het moeiteloos omschakelen in drie besturing mogelijkheden, te noemen vooras- vierwiel- en hondengangbesturing.

De APZ531 en APZ531H is uitgevoerd met hydraulische remsysteem bestaand uit twee circuits. Die voor en achter de schijfremmen bekrachtigen. De chauffeur wordt tijdens het remmen ondersteun door een lastafhankelijke remkracht regeling.

De spoor breedte mogelijkheid is tussen 1.27m en 1.80 m ( dubbele montering)

De ergonomische en overzichtelijke cabine bied de chauffeur een  groot werk comfort. Met ruim rondom zicht, gebogen voorraam dat kan worden open gezet, zeer ruime instap, schuifdeur, verstelbaar stuur en standaard gemonteerde camera voor dodehoek.

Tijdens de koude winterdagen zorgen een kachel, stoelverwarming en de optionele spiegelverwarming voor optimaal bedieningsgemak.

De APZ531 en APZ531H beschikt over een telescoop arm met een totaal uitgeschoven lengte van 7300mm, met een sterke twee schalen grijper, deze zijn in diverse uitvoeringen mogelijk.

De APZ531 en APZ531H beschikken over een groot hydraulisch vermogen zodat er ook andere werktuigen gemonteerd kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld een hydraulische grondboor.

De kranen worden GS gekeurd zoals TUV, TOPS, en FOPS

 

 

APZ 1003

 • Volledig geveerde onderwagen
 • Sterke Iveco motor met 150 pk
 • Hydrostatische rij aandrijving
 • Load-sensing werk-hydrauliek tot 400 bar
 • APZ 1003 is uw flexibele medewerker op elk terrein

 

De APZ 1003 is met zijn totaal concept een echte allrounder, in te zetten bij veel gemeentelijke werken.

Met de APZ 1003 hebt u een milieu vriendelijke machine. Dit wordt mogelijk gemaakt door een EURO 6 Iveco motor, load-sensing werk hydrauliek reduceert het brandstof verbruik, GIT­-Drive-Systeem, alsmede diesel voor verwarming.

De APZ 1003 is te verkrijgen in drie varianten zoals hieronder beschreven.

APZ 1003 K APZ 1003 M APZ 1003 L
Lengte Ca. 3650 mm Ca. 3900 mm Ca. 4250 mm
Breedte Ca. 1250 mm Ca. 1370 mm Ca. 1500 mm
Wielbasis Ca. 1950 mm Ca. 2200 mm Ca. 2550 mm
Laadvermogen Ca. 4150 kg Ca. 4250 kg Ca. 4250 kg
Totaal gewicht Ca. 6500 kg Ca. 6700 kg Ca. 7100 kg
Laadvolume 1650 x 1250 x 400 1900 x 1330 x 400 2250 x 1500 x 400
Laadvloer hoogte 1000 mm 1000 mm 1000 mm
Standaard banden 265/75 R16 265/75 R16 275/70 R18

 

Natuurlijk is een aanpassing naar wens ook te bespreken.

De cabine is uitvoert met een verwarmbare panorama voorruit, ruime in en uitstap mogelijkheid, verstelbaar stuur, hydraulische geveerde stoel met verwarming ook voor bijrijder, optioneel is een lucht geveerde stoel. Door een vering systeem uit de vrachtwagen wereld is ook met een lege combinatie perfect rijcomfort gegarandeerd. APZ 1003 is uitgevoerd met load-sensing werk hydrauliek hierdoor kan tijdens het werken met de machine een brandstofbesparing tot 35% behaald worden. Oliestroomregelaar, multifunctionele  rijhendel, parallelschakeling en het automatische heffen van fronthef tijdens het terug op rijden geven ook een grote meerwaarde.

De machine beschikt over een hydrostatische automotive vier wiel aandrijving. Met wegafhankelijke snelheidsregeling en twee onder last schakelbare rijsnelheden. De ingebouwde GIT-Drive­-Systeem zorgt voor een motortoerental reducering van 30% in transport stand. Een seriematig in gebouwd differentieel zorgt voor gegarandeerde mobiliteit op alle ondergronden. Hydraulisch twee circuit schijfremsysteem met optioneel ABS biedt een zo hoog mogelijke veiligheid tijdens het rijden.

Verder kenmerk van deze veelzijdig in te zetten machine is, cabine staat trilling vrij in rubbers gemonteerd en is hydraulisch te kippen. Waardoor eenvoudig het onderhoud aan de machine kan worden uitgevoerd.

Door de veelzijdigheid van de APZ1003 kan dit een perfecte machine voor u zijn. Graag informeren we u wat de mogelijkheden zijn.

Brochures
Hansa APZ 531 technische kenmerken
HANSA algemeen brochure
HANSA APZ1003
HANSA APZ531
HANSA APZ 531 H
HANSA APZ331
HANSA APZ131
Heeft u vragen over dit programma?